Our Menu
ANTIPASTI
€17.00
Polpette di ricotta, pecorino romano e cicoriella selvatica su pomodoro e menta.
Ricotta balletjes, pecorino romankaas, wilde chicorei,panko op tomatensaus en munt.(Allergenen: Gluten - Melk)
€17.00
€16,00
Bruschette miste
Een assortiment bruschette : seizoensgebonden – 4 stuks. (Allergenen: Gluten - Melk - Noten - Vis)
€16,00
€30,00
Antipasto misto della casa con focaccia (vanaf 2 personen)
Bordje met assortiment charcuterie, kazen, opgelegde groentjes en focaccia. (Allergenen: Gluten - Melk - Vis)
€30,00
€7.00
Extra Focaccia
Allergenen: Gluten
€7.00
PASTA
€18,00
Gnocchi alla sorrentina
Gnocchi met tomatensaus en mozzarella gegratineerd in de oven, afgewerkt met basilicum. (Allergenen: Gluten - Melk)
€18,00
€21.00
Pasta mista e patate, zafferano, provola affumicata e rosmarino.
Gemengde pasta en aardappelen, saffraan, gerookte provolakaas en rozemarijn.(Allergenen. Gluten - Melk)
€21.00
€22,00
Mafaldine con ragù di polpo
Mafaldine met ragoùt van oktopus in tomatensaus, kerstomaatjes en broodkruim met pistache. (Allergenen. Gluten - Vis - Noten)
€22,00
€21,00
Casarecce con salsiccia Toscana al limone e fiori di finocchietto selvatico
Casarecce met het vlees van Toscaanse worst, parmezaan en een toets van citroen, afgewerkt met wilde venkelbloemetjes. (Allergenen: Gluten - Melk)
€21,00
€25,00 pp
Risotto della casa (vanaf 2 personen)
€25,00 pp
Risotto alla Milanese: risotto met saffraan en het merg van ossobuco.(Allergenen: Melk, selder)
Risotto con funghi: risotto met eekhoorntjesbrood (Allergenen: Melk, paddenstoel, selder)
LE PIZZE
€13,00
MARGHERITA
Mozzarella, tomatensaus, oregano en basilicum. (Allergenen: Gluten - Melk)
€13,00
€16,50
MARGHERITA BUFALA E PACHINO
Mozzarella, tomatensaus,basilicum, buffelmozzarella, kerstomaatjes , olijfolie. (Allergenen: Gluten - Melk)
€16,50
€16,50
MARINARA DEL PESCATORE
Tomatensaus, ansjovis, taggiasche olijf, rode ui, kappertjes, look, chilipepertjes, oregano. (Allergenen: Gluten - Vis)
€16,50
€18.00
NDUJA, CIPOLLA E BUFALA
Tomatensaus, mozzarella, nduja (pasta van gerookte varkensworst met chilipepertjes), buffelmozzarella, rode ui. (Allergenen: Gluten - Melk)
€18.00
€18,50
CREMA DI PEPERONE SARDO, PESTO DI MENTA, BUFALA, OLIVE TAGGIASCHE E RICOTTA SALATA
Crème van Sardeense paprika, pesto van munt, buffelmozzarella, taggiasche olijf en geraspte droge ricottakaas.(Allergenen: Gluten- Melk - Noten)
€18,50
€19,50
STRACCIATELLA E PROSCIUTTO CRUDO
Tomatensaus, mozzarella, parmaham, stracciatella (mozzarella), rucola. (Allergenen: Gluten - Melk)
€19,50
€18.00
CREMA DI BARBABIETOLA,SPINACI , CAPRINO E NOCI.
Créme van rode biet,verse spinazie, mozzarella,geitekaas en walnoten.(Allergenen: Gluten - Melk - Noten)
€18.00
€20,00
PORCHETTA, FUNGHI PORCINI, TALEGGIO E FINOCCHIETTO SELVATICO
Mozzarella, aan het spit geroosterd speenvarken, eekhoorntjesbrood, taleggiokaas, wilde venkelbloemetjes (Allergenen: Gluten - Melk)
€20,00
€3,00
EXTRA
€3,00
DOLCI
€10,00
Tiramisu
€10,00
€8,00
Cantucci e vinsanto
Toscaanse amandelkoekjes te dopen in 'heilige wijn'
€8,00
€9,00
Pannacotta della casa
€9,00
€9,00
Cannoli Siciliani
Deegpijpjes, gevuld met ricotta, suiker, gekonfijte vruchten en chocola
€9,00
APERITIVI
€9,00
Prosecco DOC BRUT
€9,00
€35,00
Prosecco DOC BRUT (Fles)
€35,00
€10,00
Campari Spritz
€10,00
€10,00
Aperol Spritz
€10,00
€11,00
Italicus Spritz (Bergamot)
€11,00
€11,00
Negroni (Gin, Campari, Vermouth)
€11,00
€12,00
Negroni sbagliato (Campari prosecco, Martini Rosso)
€12,00
€7,00
Martini Bianco/Martini Rosso
€7,00
€7,00
Rosso Antico
€7,00
€14,00
Gin tonic Malfy con limone (Italy)
€14,00
€12,00
Gin tonic Bombay Saphire
€12,00
€13,00
Gin tonic Hendrick's
€13,00
€14,00
Gin tonic Baladin (Italian craft gin)
€14,00
€10,00
Garibaldi (Campari Orange)
€10,00
€7,00
Crodino (alcoholvrij)
€7,00
€4,50
Ginger Rouge Baladin (alcoholvrij)
€4,50
€10,00
Seedlip (alcoholvrij)
€10,00
FREDDE
€5,00
ACQUA : San Pellegrino / Panna (50cl)
€5,00
€8,00
ACQUA : San Pellegrino / Panna (1l)
€8,00
€4,00
San Pellegrino Limonata (20cl)
€4,00
€4,00
San Pellegrino Aranciata (20cl)
€4,00
€4,00
San Pellegrino Acqua Tonic (20cl)
€4,00
€5,00
Baladin Cola (33cl)
€5,00
€3,50
Appelsap
€3,50
€4,00
Homemade ice tea
€4,00
BIRRE
€7,50
Baladin Nazionale 6,5% Blond Ale
€7,50
€7,50
Baladin Rock ‘n Roll 7,5% American Pale Ale
€7,50
€6,50
Baladin Sud 4,5% witbier
€6,50
€7,50
Baladin Botanic Analcolica
€7,50
€4,00
Menabrea 4,8% Pale Lager
€4,00
€4,00
Menabrea Amber 5% Amber
€4,00
€4,50
Ichnusa 5% Lager ongefilterd
€4,50
€4,50
Messina Cristalli di Sale 5% Lager met zoutkristallen
€4,50
BEVANDE CALDE
€3,50
Espresso / Ristretto
€3,50
€3,50
Café lungo
€3,50
€4,00
Déca
€4,00
€4,50
Doppio
€4,50
€4,50
Capuccino / Latté Macchiato
€4,50
€5,00
Thé (Keuze uit assortiment Samova)
€5,00
DIGESTIVI
Grappa Moscato
€10,00
€10,00
€10,00
Grappa Amarone
€10,00
€10,00
Grappa Brunello
€10,00
€7,50
Limoncello
€7,50
€7,00
Amaretto
€7,00
€7,00
Vecchia Romagna
€7,00
€7,00
Sambuca
€7,00
€6,00
Vin Santo
€6,00
€6,50
Amari
€6,50
HUISWIJNEN
€8,00
/
€32,00
CHIARETTO DEL GARDA - VENETO( Vino rosato).Dit is en levendige rosé van aan de overslaan het Gardameer. Aroma's van amarena's, frambozen en granaatappel.Een frisserosé met fijne zuurtjes en fruitige afdronk.
€8,00
/
€32,00
€7,50
/
€30,00
ORVIETO CLASSICO SUPERIORE – UMBRIA (Vino Bianco)
Deze klassieker uit Umbrië is gemaakt van de typische druiven Grechetto en Procanico afkomstig uit wijngaarden met kalk en vuursteen bodems. Het is een frisse wijn met aroma’s van citrus, witte bloesems en minerale toetsen.
€7,50
/
€30,00
€7,50
/
€30,00
– MONTEPULCIANO D’ ABRUZZO – CANTINA SANGRO (Rosso) 100 % Montepulciano d’ Abruzzo. Het is een volle en vlot drinkbare rode wijn met in de neus veel bosvruchten, pruimen, rijpe kersen en viooltjes. Veel body, zachte tannine en fijne zuren zorgen ervoor dat deze wijn bij alle gerechten gedronken kan worden , maar in het bijzonder bij allerlei vleesgerechten, pizza’s en pasta’s.
€7,50
/
€30,00
BOLLICINE-BUBBELS
€9,00
/
€35,00
PROSECCO DOC BRUT – Il Colle (Veneto)
Prosecco is een inheemse druif uit de Veneto, waarmee men een levendige Spumante maakt volgens de Methodo Martinotti (2de gisting in gesloten inoxvaten). Deze Brut heeft een prachtige pareling en een frisse en fruitige smaak. Dit is echt het prototype van een vrolijke Italiaanse Spumante.
€9,00
/
€35,00
€38,00
LAMBRUSCO PIETRASCURO - Fratelli Belei Pezzuoli - Emilia Romagna
4e Generatie wijnmakers die enkel Lambrusco-wijnen maken. Ze gebruiken enkel druiven van eigen wijngaarden. 100% Lambrusco di Sorbara Methodo Charmat Lungo, aromas van bosvruchten en fijne specerijen. In de mond is deze Lambrusco droog, met lichte tannines, veel fruit en fijne parels.
€38,00
€80,00
FRANCIACORTA SATEN BRUT - Marzaghe - Lombardia
Marzaghe is het familiebedrijf van de broers Lamberti. Het domein ligt in het stadje Erbusco, gelegen in een microklimaat tussen 2 bergen (Alto & Orfano). Wijnbereiding: 100% Chardonnay Metodo Classico. De druiven worden manueel geoogst zodra ze net rijp genoeg zijn en nog voldoende zuren hebben en worden dan elk apart gevinifieerd, deels in inox, deels in barriques. De prise de mousse of schuimvorming gebeurt op klassieke wijze (dus tweede gisting op fles) en de wijn verfijnt gedurende 36 maanden in aanwezigheid van de gistcellen (mise sur lattes). Uitzicht, neus en smaak: Helder strogeel met veel fijne bubbels. Een heel fijne neus met aroma's van wit fruit, vanille, nootjes en briochebrood. In de mond is deze Franciacorta iets romiger, fijner en zachter als een klassieke Brut.
€80,00
ARANCIONI - ORANJE WIJN
€42,00
BARLÀN NEBBIOLO ROSATO - Torraccia della Piantavigna - Piemonte
Druif: 100% Nebbiolo. Het Was Pierino Piantavigna, de grootvader van de huidige eigenaar, die in 1977 een eerste wijngaard aanlegde in de heuvels boven Ghemme. Vroeger stond daar het kasteel "Cavenago". Hier komt de naam Torraccia del Piantavigna (torens van Piantavigna) vandaar. In de loop der jaren is dit familiebedrijf een referentie geworden voor Ghemme- & Gattinara wijnen en worden hun wijnen wereldwijd geprezen. Wijnbereiding: Manuele pluk halfweg oktober, gevolgd door een zahte persing en korte schilwekking. Klassieke vignificatie en verfijning gedurende 6 maanden in inox. Neus en smaak: Dit is een drogeen krachtige rosé met aroma's van fijn rood fruit, maar ook gedroogde abrikozen, rozenblaadjes en specerijen. In de mond is deze rosé droog met elegante zuren en een licht bittertje.
€42,00
€8,50
/
€40,00
PINOT GRIGIO RAMATO - Friuli
Druif: 100% Pinot Grigio Wijnbereiding: Strenge selectie van de druiven en zachte persing. Schilweking bij 6° à 8° C gedurende 12 uur. Hierdoor krijgt je kleurextractie uit de schil van de Pinot Grigio. Verdere verfijning op inox. Kleur: Koperkleurig met roze, oranje en gouden reflecties. Neus en smaak: Dit is een eigenzinnige wijn, die niet onder de noemer wit valt, maar toch ook niet echt rosé is. Je herkent vast aroma's van krokante peer, gedroogde abrikoos, vlierbessen, wilde aardbeien en gedroogde rozenblaadjes. In de mond is deze Ramato vol en vlezig, maar toch ook heel fris.
€8,50
/
€40,00
BIANCO – WITTE WIJN
€9,00
/
€40,00
GAVI DI GAVI - La Caplana – PIEMONTE
100 % Cortese afkomstig van een oude wijngaard in de commune Gavi. Hier bestaat de bodem uit spierwitte, kalkhoudende klei. Deze wijn heeft een frisse neus met veel citrusvruchten en wit fruit, aangevuld door aroma’s van witte bloesems. Deze wijn heeft een frisse minerale toets die typisch is voor de Gavi-wijnen. Het is een elegante, maar krachtige wijn die alles in huis heeft om te charmeren : veel fruit, frisse zuren en een licht minerale afdronk.
€9,00
/
€40,00
€9,50
/
€42,00
ROERO ARNEIS'DAVEJ – Deltetto – PIEMONTE
100% Arneis, die je buiten de piemonte nergens vindt. Davej betekent eigenlijk 'van de oudjes' en is een klassieke stijl Arneis, zoals de Nonno hem maakte. Een verrassende, elegante en karaktervolle wijn met in de neus frisse appeltjes, exotisch fruit en honing. In de mond is deze wijn zeer fris en smakelijk, met een mooi evenwicht tussen zuren en molligheid en een goede persistentie.
€9,50
/
€42,00
€9,40
/
€40,00
TIMPUNE GRILLO – Caruso & Minini – SICILIA
100% Grillo, afkomstig uit de Westkust van Sicilië. Het is een fruitige en mondvullende wijn, waarin je vast en zeker abrikozen zult ruiken. Ook nootjes en lactische toetsen en een vleugje hout in de finale. Deze krachtige wijn, waar alle elementen mooi in evenwicht zijn, zal je bijzonder aangenaam verrassen.
€9,40
/
€40,00
8,50
/
€38,00
VERDICCHIO DEI CASTELLI DI JESI - Sartarelli - Marche
Sartarelli is momenteel dé referentie geworden van de Verdicchio dei Castelli di Jesi. Druif: 100% Verdicchio. Wijnbereiding: Na een zachte persing van de druiven gebeurt de fermentatie op grote inoxvaten onder nauwkeurige temeratuurcontrole. Kleur: Heldere, strogele met een lichte groene schijn. Neus en smaak: De complexe neus, waarin je appelen, hazelnoten en ook bloemen kan ruiken, de vettigheid en een frisse aciditeit tillen deze Verdicchio op boven de doorsnee witte wijntjes. Een evenwichtige structuur in de mond met een mooi bittertje in de afdronk.
8,50
/
€38,00
9,50
/
€42,00
PECORINO TERRE DI CHIETI - Cantina Tollo - Abruzzo
Druif: 100% Pecorino. Wijnbereiding: De druiven zijn afkomstig uit de beste hellingen in Tollo met een ondergrond van kalksteen en klei. Men laat de schillen en het sap onder lage temperatuur maceren. De alcoholische gisting gebeurt op inox onder strenge temperatuurscontrole en de wijn ondergaat geen malo-lactische gisting. Na de gisting verblijft de wijn nog 6 maanden op inox in aanwezigheid van zijn droessem. Kleur: Licht strogeel met groene schakeringen. Neus & smaak: Deze wijn heeft een heel verleidelijke neus met veel citrus, witte perzik en mango, maar je hebt ook verrassende hints van salie en witte bloemen. Deze Pecorino is een wijn met een mooie structuur en veel body. Deze wijn heeft een lange en aangename afdronk.
9,50
/
€42,00
ROSSO – RODE WIJN
€9,00
/
€40,00
- PRIMITIVO DI MANDURIA – Cantine menhir – Puglia Deze wijn uit de hiel van Italië is gemaakt van 100 % Primitivo, afkomstig uit wijngaarden met rode klei en kalk. Deze zongerijpte wijn heeft een verleidelijke neus met bosvruchtenconfituur, kruiden, eucalyptus en minerale toetsen. In de mond is hij intens, maar fluweelzacht met rijpe tannine, veel fruit en fijne zuren.
€9,00
/
€40,00
€9,50
/
€42,00
VALPOLICELLA RIPASSO - La Campagnola - VENETO
Gemaakt volgens de Ripasso – methode = Men gaat de afgewerkte Valpolicella – wijn opnieuw tot gisten brengen door hem in contact te brengen met de restanten ( pellen & pitten ) van de Amarone of Recioto. Hierdoor verkrijg je een complexer bouquet en iets meer body & Alcohol. Intens robijnrode kleur met nog paarse impressies eigen aan zijn jeugd. Een wijn met goede structuur en een heel bijzonder parfum, waarin je vast en zeker bosvruchten, rode rijpe kersen en vanille zal herkennen.
€9,50
/
€42,00
€10,00
/
€44,00
BARBERA D'ASTI Gratia Plena' – Pertinace – PIEMONTE
100% Barbera. Deze magnifieke Barbera wordt gemaakt met de beste druiven van een oude wijngaard. 'Gratia Plena' of 'vol van genade' is dan ook een meer toepasselijke naam. Hier kan men terecht spreken van een complexe neus met aardse geuren en onderbos die een fijn aroma van bosvruchten vergezellen. De wijn is aangenaam in de mond met een intense finale van fruit en fijne zuren, het visitekaartje van een Barbera.
€10,00
/
€44,00
€8,50
/
€38,00
CAMPO DELLA MACCHIA – Piancornello – TOSCANA
100% Sangiovese uit Montalcino. Voor deze Rosso Toscana gebruikt men druiven die nog niet goed genoeg waren voor de Brunello. Deze levendige wijn is een cleane, verstandige Toscaan met een stevige fruitmassa, vooral kersen en rijpe braambessen, cassis en ook een vleugje kreupelhout en kruidigheid. Een aanrader!
€8,50
/
€38,00
€50,00
LANGHE NEBBIOLO BRIC DEL BAIO - Ca del Baio - Piemonte
Dit familiebedrijf heeft 25ha wijngaarden, het grootste deel beplant met Nebbiolo. Naast hun gelauwerde Barbaresco wijnen, hebben ze ook een heel mooi assortiment van de meest typische wijnen uit de regio zoals deze Langhe Nebbiolo. Wijnbereiding: De druiven van deze wijn komen uit 1 zeer goed gelegen wijngaard, Bric del Baio. Lage rendementen en een strenge selectie geven aan deze wijn al een goede start. Een klassieke vignificatie onder temperatuurscontrole en een korte passage op grote eikenhouten vaten. Neus & smaak: Complexe neus met fijne aroma's van kersen, kruiden en rozen. In de mond is hij stevig, maar fris met de typische tannines en fijne zuren.
€50,00
9,00
/
€40,00
MONTEFALCO ROSSO - Scacciadiavoli - Umbria
Scacciadiavoli, het wijnbedrijf van de broeders Pambuffetti is een van de oudste en meest gerespecteerde van Montefalco, gevestigd in een groot en prestigieus gebouw daterend van de 19e eeuw. De kelders voor vignificatie en bewaring van de wijnen werden volledig gemoderniseerd op het einde van de jaren vijftig en onder het waakzame oog van de oenoloog Guardigli, worden er sinds enkele jaren (met respect voor traditie) absolute topwijnen geproduceerd. De wijnen van Scacciadiavoli... Wijnen die zelfs duivels kunnen verjagen! Druif: 30% Sagrantino, een vrij zeldzame en moeilijke druif die enkel rond Montefalco haar beste expressie heeft. 50% Sangiovese en 20% Merlot. Wijnbereiding: Na een traditionele vignificatie verfijnt de wijn gedurende 12 maanden in hout, deels grote eikenhouten vaten, deels barriques in Franse eik. Kleur: Intense granaatkleurige wijn, in zijn jeugd neigend naar violet, met een mooie schittering. Neus & smaak: Deze mooi geconcentreerde wijn heeft een complexe neus, waarin het aroma van rijpe dieprode kersen naar boven komt, samen met elegante aroma's van fijne specerijen. Hij is zeer mondvullend: de kracht en structuur van de Sangrantino opgevrolijkt met de fruitige uitbundigheid en, sappigheid van de Sangiovese.
9,00
/
€40,00
€50,00
CHIANTI CLASSICO – Belcanto – TOSCANA
Bellcanto is geproduceerd uit voornamelijk Sangiovese druif en is een jaar gerijpt in Eiken Franse vaten.
€50,00
57,00
ROSSO DI MONTALCINO – Piancornello – TOSCANA
Druif: 100% Sangiovese Grosso. Wijnbereiding: Zowel voor de Brunello als de Rosso is er een strenge selectie van de druiven, alleen de allerbeste zijn goed genoeg. De Rosso di Montalcino, de kleine maar zeker niet minder interessante kleine broer van de Brunello, wordt op dezelfde wijze gemaakt als de Brunello: na een lange maceratie op de schlilen volgt een klassieke vignificatie, maar de Rosso di Montalcino veroudert maar één jaar op vat en rust nog eenzes maand op fles daar waar de Brunello 5 jaar moet verouderen. Kleur, neus & smaak: Levendig robijnrood, intens en met een mooie schittering in het glas. De Rosso di Montalcino is een vrolijke wijn die alls in zich heeft om te verleiden. Hij is geurig, levendig en krachtig met op de voorgrond zeer veel en zeer rijp rood fruit, vanille en ook een beetje caramel. Dit allemaal wordt afgerond met een subtiel vleugje hout. Deze elegante wijn heeft een mooi evenwicht met fijne zuren, zachte tannines en net voldoende molligheid.
57,00
€85,00
BRUNELLO DI MONTALCINO – Piancornello – TOSCANA
100% Sangiovese Grosso. Het is een robuuste, warme wijn die zijn frisheid door de lange houtlagering niet verloren heeft. In de neus hebben we eerst fijn rood fruit en amarenakersen op de voorgrond. Een fijne vanilletoets en een diskreet kofe aroma geven de wijn nog meer complexiteit. In de mond is er eerst een mollige aanzet, onmiddellijk gevolgd door veel fijne zuren en gebouwde tannines. Deze wijn heeft een verbluffend evenwicht en laat een heel aangename herinnering na.
€85,00
€87,00
AMARONE DELLA VALPOLICELLA – Guiseppe Campagnola – VENETO
Droge rode wijn. Diep kleurenpallet, met een rijk kersen fruit bouquet en met een vol, droog en sterk pallet. Deze Amarone is ideaal bij rood vlees en kaas. Een uur decanteren alvorens te serveren is aangeraden.
€87,00
€90,00
BAROLO CLASSICO COMUNE LA MORRA – Andrea Oberto – PIEMONTE
Alhoewel er in Piemonte veel Franse invloeden zijn (grenst aan Frankrijk) worden de wijnen bijna uitsluitend gemaakt met inheemse druivensoorten zoals de Nebbiolo, de Barbera en de Dolcetto. In La Morra, het hartje van de Barolostreek, maken vader & zoon Fabio en Andrea Oberto wijnen van absolute topkwaliteit. In de loop der jaren verwierven ze 16ha wijngaarden in de verschillende cru' van Barolo: Albarella, Rocche & Brunate en produceren ze jaarlijks ongeveer 100 000 flessen. Druif: 100% Nebbiolo, afkomstig uit verschillende wijngaarden. Wijnbereiding: Lage opbrengst en een rigoreuze selectie. Men laat gedurende 1 week de schillen in de most, waarna men de wijn verder laat gisten in roestvrije vaten bij gecontroleerde temperatuur om de aroma's maximaal te behouden. Na de malolactische gisting in het voorjaar, na de oogst, gaat de wijn ongeveer 1 jaar in grote sloveense eikenhouten vaten, "botte", aangevuld met een kort verblijf in kleine nieuwe barriques. Na twee jaar gaat de wijn op fles om daar zijn fijne boeket verder te ontwikkelen. Kleur: Naar violet neigende robijnrode kleur, zeer intens. Bij het verouderen gaat hij over in granaatrood. Neus en smaak: Barolo heeft een verrukkelijk boeket: zwarte bessen, aardbeien, munt, zoethout, truffels en ontelbare andere aroma's vermengen zich tot een heerlijk parfum dat je altijd bijblijft.
€90,00